Donna Barr

   

En av de artister som jag närmade mej för att få deras åsikter om serien jag höll på med, var artisten Donna Barr.
Jag visste lite grann om henne, men mest så fastnade jag för hennes teckningsstil, som jag snabbt blev avundsjuk på.

För er som inte vet det så finns det en viss grupp tecknare som andra tecknare avundas.
Dit hör artister som Franquin, Joe Kubert, och Donna Barr.
Det är artister som är oerhört generösa med sina streck och linjer, utan att de känns överflödiga eller skissartade, och där varje enskilt streck har sin egen karaktär och sitt eget liv. I Franquins fall så mycket att till och med hans signatur fick liv och så småningom till och med ett eget seriealbum.

Donna Barr har detta gemensamt med Franquin. Besök bara hennes webbserie och njut av linjerna och i synerhet, de extra små sakena som hon liksom sprinklar sina serier med, bland andra en signatur lika levande som nånsin Franquins.

http://thedesertpeach.com/

Så, jag närmade mej henne på facebook, och det här var tidigt i facebooks historia, innan man måste börja sålla ut och skydda sej mot folk som skrev meddelanden, annars hade jag kanske inte fått svar. Men hon var oerhört vänlig och läste serien och hade en kommentar. “I like it”. Plus att hon tyckte att jag skulle fila på dialogen. :-/

Donna Barr är en fullblods-demokrat och feminist, men hon blev inte förnärmad av serien. Hon förstod budskapet. Det gjorde till och med min syster. Inte alla svenskar har gjort det, för de har inte läst serien utan bara noterat att det är en action serie, och därmed är man nån sorts höger per automatik. Men i USA kan man vara en demokrat och ändå gilla att det smäller i storyn.

Jag tycker att ni ska läsa upp er på hennes verk, för det lär ni inte ångra. Även om ni inte är tecknare.

/Mike

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.